ΤΟΜΕΑΣ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣΔιαμεσολάβηση

Η διαμεσολάβηση είναι ένας εναλλακτικός και εξωδικαστικός τρόπος επίλυσης των διαφορών ο οποίος συμβάλλει στην ταχεία επίλυση των εξωδικαστικών υποθέσεων.

Αναλυτικά

Λειτουργεί για δεκαετίες στο εξωτερικό σημειώνοντας πολύ μεγάλη επιτυχία, ενώ στην Ελλάδα ο ως άνω θεσμός υπάγεται στις διατάξεις του νόμου 3898/2010 (με τον οποίο ενσωματώνεται στην Ελλάδα η οδηγία 2008/52/ΕΚ), τον οποίο αντικατέστησε ο νόμος 4640/2019 και ο οποίος θεσπίζει υποχρεωτική διαμεσολάβηση σε ευρύ φάσμα υποθέσεων.

Σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 2 του νόμου 4640/2019: «Ως διαμεσολάβηση, νοείται μια διαρθρωμένη διαδικασία ανεξαρτήτως ονομασίας με βασικά χαρακτηριστικά την εμπιστευτικότητα και την ιδιωτική αυτονομία, στην οποία δύο ή περισσότερα μέρη επιχειρούν εκουσίως, με καλόπιστη συμπεριφορά και συναλλακτική ευθύτητα, να επιλύσουν με συμφωνία μία διαφορά τους με τη βοήθεια διαμεσολαβητή.»

ενώ σύμφωνα με το άρθρο 3 του ίδιου νόμου «Ως διαμεσολαβητής, νοείται τρίτο πρόσωπο σε σχέση με τα συμμετέχοντα μέρη και τη διαφορά, το οποίο αναλαμβάνει να διαμεσολαβήσει με κατάλληλο, αποτελεσματικό και αμερόληπτο τρόπο, διευκολύνοντάς τα να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση για τη διαφορά τους.»

Στο γραφείο μας, λειτουργεί από το 2019 ένα σύγχρονο κέντρο διαμεσολάβησης, το οποίο αποτελείται από ειδικά εκπαιδευμένους και έμπειρους διαμεσολαβητές και αναλαμβάνει με επιτυχία την περάτωση διάφορων υποθέσεων όπως: εργατικές, αστικές, ιατρικές και εμπορικές, τραπεζικές, οικογενειακές.

Επικεφαλής του τμήματος, είναι και η κα Παπαδοπούλου Βασιλεία – Λιάνα, η οποία από το 2007 είναι δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και η οποία από τον Δεκέμβριο του 2014, έλαβε την απαραίτητη πιστοποίηση του Διαμεσολαβητή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την οποία συνεπικουρούν έμπειροι και εξειδικευμένοι συνεργάτες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣΚαλέστε μας σήμερα, αφήστε ένα μήνυμα
ή στείλτε μας email.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  https://lianapap.gr/wp-content/uploads/2021/06/greek.png
  Γραφεία Θεσσαλονίκης
  26ης Οκτωβρίου 24 Θεσσαλονίκη T.K. 54627
  Γραφεία Αθηνών
  Ναυαρίνου 12, Κολωνάκι, 3ος όροφος, Αθήνα
  info@lianapap.gr mediationliana@gmail.com

  Follow us:

  Το Δικηγορικό γραφείο της Λιάνας Βασιλείας Παπαδοπούλου – Αναστασίας Καλαντζή και Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία, είναι μια σύγχρονη εταιρεία με γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

  © 2023 Λιάνα Παπαδοπούλου, Development SocialMe.gr

  Όροι Χρήσης | Πολιτική Απορρήτου